Marketing kampányok tervezése

Ha egyszer is megpróbálkoztál már egy kampány megtervezésével, pontosan tudod, milyen összetett és nehéz feladatról van szó. 

Ráadásul minél kevesebb a tapasztalatod ebben, annál hosszabb ideig tart összerakni. Kezdőként pedig szinte biztos, hogy lesz, amiről megfeledkezel, és kampány közben fogsz szembesülni néhány kellemetlen hibával. 

Jobb esetben ezek javíthatóak, rosszabb esetekben azonban kifejezetten bevételcsökkentőek is lehetnek. 

Te megkockáztatnád, hogy egy rosszul megtervezett kampánnyal jelentős bevételtől ess el?

Ha úgy érzed, ezt a kockázatot nem szívesen vállalnád, fordulj hozzám, és készséggel segítek bármilyen kampányod megalkotásában. 

Akár egy rövid tanácsadásra van csak szükséged, hogy megbeszéljük az elképzeléseid, akár kompletten rám bíznád a teljes kampány tervét és ütemezést, bármilyen helyzetben tudok segíteni. 

 

Milyen típusú kampányokat készítettem eddig?

Az általam tervezett és levezényelt kampányok a legkülönfélébb időtávra, különböző célcsoportokra és különböző felületekre készültek.

1-2 napos villámkampányok

Gyakran terveztem villámkampányokat speciális apropókra, egyetlen termék/szolgáltatás értékesítéséhez.
Az, hogy ezek rövid időtávúak voltak, természetesen nem jelentette egyben azt is, hogy könnyűek. A legnagyobb kihívás ezekben a hatásos üzenetek és a leghatékonyabb eszközök megtalálása, hiszen kis idő alatt kell bevételt elérni.

1-2 hetes sales kampányok

A legtöbb esetben ilyen típusú kampányokat terveztem, egy határozott céllal (eladás), többségében meglévő listával, több felületen kommunikálva.
Ha kellően alapos a felkészülés és aprólékos a tervezés, akkor nem érhetnek súlyos meglepetések. Kulcsfontosságú, hogy minden a helyére kerüljön, jók legyenek az üzenetek, és stimmlejenek a csatornák.

1-1,5 hónapos gigakampányok

Ritkább esetben a téma vagy az időszak indokolja, hogy elrugaszkodjunk, és heteken átívelő kampányokkal érjük el a vágyott bevételt.
Az igazi kihívás ebben az, hogy hogyan adagoljuk a jól megválasztott üzenteket úgy, hogy hosszabb időtvon se fulladjon unalomba a kampányunk, és az utolsó nap is igazi csúcsot tudjunk dönteni.

Hogyan dolgozom?

Felmerülhet benned, vajon hogyan tudok segíteni egy kampány felépítésében, pontosan mit is várhatsz tőlem ebben a folyamatban.

Kampánynaptár

Közösen össszeállítjuk a kampányod ütemtervét a tapasztalataim és a te meglátásaid, kéréseid alapján. Egy kész kampánytervet kapsz kézhez, ami alapján már könnyedén végig tudod vinni a kampány kommunikációját.

Koncepció és üzenetek

Megalkotjuk a koncepciót és egyeztetjük, hogy a kampány egyes szakaszaiban miről szóljon a kommunikáció. Napra, órára lebontva és felületek szerint is pontosan tudni fogod, hogy mikor, mit és hol kommunikálj.

Konkrét szövegek

Ha a konkrét ütemterv és az üzenetek meghatározása mellett szükséged van konkrét szövegekre is, abban is tudok segíteni, legyen szó levelekről, posztokról vagy magáról a sales oldalról. Ha ezt is kéred, gyakorlatilag mindent készen kapsz.

Szeretnél jobban belelátni a munkámba?

Korábban, még az Online Katapult marketing menedzsereként egy Facebook Live adásban beszéltem a kampánytervezésről. Ha szeretnél, most ebbe is belenézhetsz:

Milyen áron dolgozom?

Mivel minden kampány egyedi, ezért a részletek ismerete nélkül pontos árat nem tudok mondani. Azonban némi támpontot itt is szeretnék adni. Ha együtt dolgozunk a következő kampányodon, három lehetőség közül választhatsz:

Kampánytanácsadás

Ha úgy érzed, te szeretnéd felállítani a kampányterved, de szívesen bevonnál és kikérnéd a véleményem, erre is van lehetőséged. Ekkor egy 2 órás tanácsadás keretében megbeszéljük az elképzeléseid, ötletelünk és finomítjuk a kampányod.

2 órás tanácsadás
45.000 Ft

Kampányterv készítés

Amennyiben azt szeretnéd, hogy együtt készítsük el a kampányod ütemezését, bevonhatsz a kampány teljes tervezésébe.
Ebben az esetben meg fogod kapni a kész kampánynaptárat, benne a pontos időpontokkal, és a kommunikációs csatornák szerint lebontott üzentekkel.

30.000 - 60.000 Ft

Kulcsrakész kampány

Ha a legkényelmesebb megoldást választanád, dönthetsz úgy is, hogy a kampányod tervezésétől a szövegek elkészítéséig rám bízod a teljes folyamat kidolgozását.
Ebben az esetben készen megkapod az ütemezést és a konkrét szövegeket is.

90.000 - 250.000 Ft

Szeretnél velem dolgozni?

A Kapcsolat pontban megtalálod az elérhetőségeimet. Ha úgy érzed, tudnék segíteni abban, hogy együtt jobb eredményeket érjünk el, akkor keress meg bátran!